Blog
Letos na Triglav

Polovica programa je za nami

  • Objavljeno: 15. jun 2019 ob 20:05

Danes je bil na vrsti naš 7. cilj Stol (2236 m), ki obenem predstavlja polovico našega programa “na Triglav”.

Ker se je program prevesil v zahtevnejšo polovico, je bila udeležba kar velika, česar smo bili zelo veseli vsi, kajti v našem programu je vedno dobra družba in uživamo celo pot, čeprav je na trenutke tudi naporno ☺

Štartali smo ob 6:00 na parkirišču pri Završniškem jezeru. Pot nas je vodila najprej proti Valvasorjevemu domu pod Stolom (1181 m), ki smo ga s hojo po dokaj soparnem gozdu dosegli v eni uri.


Na poti proti Valvasorjevemu domu

Pri domu smo imeli malo daljši postanek, s kavico in malico. Ko smo se okrepčali, smo krenili naprej proti Žirovniški planini. Pot do Žirovniške planine je bila za nami hitro, na njej pa smo lahko uživali v razgledih na Bled in Triglav.


Proti Žirovniški planini

Na Žirovniški planini smo zavili na Žirovniško pot in zagrizli v klanec. Po slabi uri “grizenja” klanca smo prispeli do Prižnice, kjer smo imeli postanek in se nagledali lepot Gorenjske. Pot nas je nato vodila med redkim drevjem, ki je prešlo kmalu samo v ruševje.


Pot med ruševjem

Nad ruševjem smo zavili na pot, ki vodi med obema Stoloma, kjer je bilo še kar nekaj snega, ampak ni bilo nobenih težav ga zaobiti oz. prehoditi. Od sedla do vrha smo prispeli v dobrih 10 minutah, vsi veseli in navdušeni nad dosežkom, sploh naši člani, ki so na prejšnjem cilju sploh prvič prestopili mejo 2000 m.


Na vrhu Stola (2236 m)

Na vrhu je kar precej pihalo, ampak to ni pokvarilo vzdušja. Vremenska napoved je bila drugače kar zastrašujoče “vroče”, kar pa se je na srečo izkazalo za napako, kajti skoraj celo pot smo imeli visoko koprenasto oblačnost, ki nam je prihranila “kuhanje” na direktnem soncu.

Z vrha Stola smo odšli še v Prešernovo kočo, ki se je odprla ravno včeraj. Tam smo se malo podružili, okrepčali in odrinili proti dolini.

Pri Valvasorjevem domu smo imeli tudi praznovanje abrahama našega člana, kar je pomenilo spet domače dobrote ☺ Še enkrat čestitke slavljencu in še na mnoga ti želimo vsi sodelujoči v programu “na Triglav”. Po praznovanju in sončenju smo odrinili proti parkirišču v Završnici.


Praznovanje in domače dobrote

Dan je bil ponovno enkraten v taki dobri družbi, med našimi prelepimi gorami. Se že veselimo naslednjega cilja.

Video posnetek najdete >>TUKAJ<<.

Nazaj na seznam