Blog
Letos na Triglav

Grintovec

  • Objavljeno: 27. jul 2019 ob 18:16

Naš 10. Cilj je bil kralj Kamniško Savinjskih alp, 2558m visok Grintovec. Neprofesionalni mediji so napovedovali in strašili z velikimi nevihtami, apokaliptičnih razsežnosti, kar je verjetno tudi vplivalo na to, da smo se na izhodišču pod kmetijo Suhadolnik, zbrali v bolj okrnjeni sestavi.
Da ne bo pomote, mi vedno predhodno preverimo na vsaj štirih kredibilnih koncih vremensko napoved, ki je kazala na to, da bo dopoldne čisto lep poletni dan in ponovno se je izkazalo, da so te napovedi točne.

Ko smo se opremili, smo krenili mimo Suhadolnika po makadamski cesti, nato pa levo na pot skozi gozd. To pot je neurje popolnoma spremenilo tako, da smo v temi iskali markacije, ki pa sicer niso bile potrebne, ker se pot po nekaj minutah hoje spet priključi cesti, ki pa je tudi v zelo slabem stanju.

Pri razpotju levo čez Taško, desno po Stari poti, je opozorilna tabla, da je pot čez Taško poškodovana in zaprta, zato smo krenili po Stari poti. Po Stari poti je bil potreben previden korak, na določenih izpostavljenih mestih, ampak ker imamo v programu že kar nekaj kilometrov za seboj, nam to ni predstavljalo težav.


Pri razpotju

Pri veliki skali in razpotju smo imeli krajši odmor, nato pa krenili proti Cojzovi koči.


Krajši odmor

V Cojzovi koči smo si privoščili kavo oz. čaj za lažje nadaljevanje proti vrhu. Pot od Cojzove koče do vrha je bila označena z rumenim trakom, zaradi zadnjega teka na Grintovec, ki bo potekal jutri.


Pogled na cilj iz Cojzove koče.

Pot do vrha je bila zaradi traku zelo lepo sledljiva ☺. Pri Spodnjih jamah so nas pozdravili gamsi, mi, Kranjski gamsi pa smo jih pozdravili nazaj in urno krenili proti poti čez Streho.


Na poti do Strehe

Pot čez Streho je bila kot po navadi, enolična, vendar smo si jo popestrili z lepimi razgledi, ki nam jih je omogočilo lepo poletno vreme.


Med potjo čez Streho, zadaj Struca in Skuta.

V uri in pol hoje od Cojzove koče smo prišli na naš cilj, vrh Grintovca.


Na vrhu

Tu smo res lahko uživali v enkratnih pogledih v vse smeri, naredili nekaj slik, pomalicali, in ker je že začelo pihati, kmalu odšli do Cojzove koče, kjer smo si privoščili okrepčilno kosilo.


Uživanje v razgledih med sestopom.

Tokratni pohod je bil spet zelo lep, v super družbi, dobri hrani v koči in s prijetno utrujenimi nogami. Bravo ekipa za osvojeni deseti cilj, zdaj pa dalje, na enajstega.

Video si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na seznam