Blog
Letos na Triglav

Dobrča, naš četrti cilj, dosežen

  • Objavljeno: 12. maj 2019 ob 08:39

To soboto (nadomestni termin) nam je bilo vreme naklonjeno, celo lepše jutro je bilo od napovedi tako, da smo lahko izpeljali pohod na Dobrčo, naš četrti cilj.

Izhodišče je bilo v vasi Brezje pri Tržiču, kjer smo se zbrali na parkirišču blizu cerkve sv.Neže. Od tu smo krenili proti vrhu "po robu". Pot je bila dobra in je vseskozi do vrha dobro označena. Prvi počitek smo imeli na razgledni točki, kjer je klopca in lep razgled v dolino. Pot nas je nato po robu vodila do vzletišča za jadralne padalce, kjer se spet naužijemo lepih razgledov. Od tu naprej pot postane kar precej strma in cikcaka vse do makadamske ceste, kjer je razpotje za vrh in kočo. Nadaljujemo desno proti vrhu. Po dobrih 15 min hoje po lepi poti, obdani z zanimivimi viharniki, nas pot pripelje na vrh, kjer si privoščimo krajši postanek. Nekateri so "skočili" še na Šentanski vrh.

Iz vrha nas pot vodi naprej do koče na Dobrči, kjer so nam postregli z odličnimi štruklji, gobovim golažem in klobasami. Ko smo si nabrali novih moči, je sledil še sestop do izhodišča.

Zaključek je, da je bil pohod na Dobrčo lep, v čudoviti družbi, z dobro energijo in komaj čakam na naslednji pohod, ki nas čaka.

Video si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na seznam