Blog
Letos na Triglav

Po dežju posije sonce, tokrat na Veliki vrh

  • Objavljeno: 05. jun 2022 ob 14:32

Program Letos na Triglav je s tokratno turo prišel na točko, kjer smo presekali mejo 2000 metrov nadmorske višine. Obiskali smo Veliki vrh Košute in tako zakorakali v resnejši del naše priprave na obsik Očaka.

Turo smo zaradi slabih vremenskih razmer prestavili iz konca meseca maja na začetek meseca junija, se s tem izognili sicer izpostavljenosti nevihti, hkrati pa tudi že občutili kaj pomeni biti precej časa izpostavljen soncu. Krema za sončenje in lažja oblačila so bila tako del opreme za turo, nismo pa smeli pozabiti tudi na primerno hidracijo.

Časovnica se je tudi premaknila naprej, pa tudi razdalija ni bila oh muh. Vsekakor so se vse udeleženke in udeleženci na turi odrezali dobro in dokazali, da jih ne gre kar tako ustaviti.

Nebo skoraj brez oblačka nam je pričaralo nekaj lepih scen. Seveda brez pogledov proti zaključnemu cilju ni šlo, zavedanje, da nam do takrat manjka še kar nekaj korakov pa nam ni vzelo ne navdušenja, pogum in zagnanost pa sta kvečjemu narasla, saj je bilo čutiti, da smo se vsi prijetno zabavali ob dobri družbi in nabiranju mišic. Poseben dosežek pa je bil tudi prvi obisk na dvatisočaku - dokumentacija priložena. :D

Za zaključek smo se, zdaj že skoraj tradicionalno, ustavili pri Taborniškem domu Šija, kjer smo si opomogli z dobro jedačo in pijačo.

Na tem mestu bi se rad zahvalil tokratnim forografom in snemalcem, še najbolj pa Matjažu, pa tudi paru na vrhu Velikega vrha, ki so ujeli lepe trenutke ture in nam tako omogočili, da imamo kar nekaj spominskih zabeležk. Vabljani pa tudi k ogledu videoposnetka našega "podviga"

 

Nazaj na seznam