Blog
Letos na Triglav

Na sončni Grintovec

  • Objavljeno: 25. jul 2022 ob 07:38

Grintovec je klasično cilj, ki ga ne doseže prav vsak. Še toliko bolj to lahko onemogočijo slabe ali pa celo preveč dobre vremenske razmere, ki planinca dodobra izčrpajo. Na tokratni turi smo se tako spopadli z najbolj vročim dnevom tega poletja, a nam je bilo v večini kar dobro prizanešeno, saj je del trpljenja odnesel občasni piš, ki nam je zelo prijal.

Ker smo se vseeno želeli izogniti pretirani vročini ob vzponu, smo tako turo začreli v soju lučk. Žal zdesetkana skupina zaradi takšnih in drugačnih razlogov, na katere žal nimamo vpliva, se je tako povzpela preko Taške do Cojzove koče na Kokrškem sedlu, od tam do vrha Grintovca preko Strehe, po isti poti nazaj do koče in nato v dolino po stari poti.

Splošno počutje je bilo dobro, a malo negotovo zaradi samih vremenskih razmer, saj smo pričakovali večjo toplotno obremenitev, kot pa smo jo dejansko doživeli. Ena od udeleženk nas je zaradi zdravstvenih težav počakala pri koči, saj nadaljevanje poti iz vidika napora ni bilo smiselno, a si je vsekakor zadala, da doseže Grintovec teden kasneje, ko bo počutje boljše, telo pa bo bolj voljno za napore takšne sorte.

Na vrhu smo srečali tudi poznavalca in spremljevalca našega programa s katerima smo prijetno pokramljali in ju povabili k udeležbi naslednje leto. Vsekakor prijetno presenečenje na vrhu Grintavca. O razgledih pa ne bomo preveč; kdor je že obiskal Grintovec v relativno dobrem vremenu jih že pozna, drugi, ki pa še uspejo doseči vrh, pa lahko pričakujejo “posladek”.

Vsekakor zadovoljujoč časovni okvir ture smo nato podkrepili še z obiskom in s hladnim tekočim priboljškom po končanem sestopu. Pa do naslednjič, takrat će v Julijcih, precej blizu našemu zaključnemu cilju.

 

Nazaj na seznam