Blog
Letos na Triglav

Prva na Jošta - Otvoritev LNT 2023

  • Objavljeno: 19. mar 2023 ob 07:56

Tokrat že petič zaporedoma začenjamo z novo sezono programa Letos na Triglav. Prva destinacija, tradicionalno Sveti Jošt nad Kranjem, nam je postregla z obilico dobre volje, soncem na licih in novimi obrazi, ki nas bodo spremljali v letošnji izvedbi programa.

Kot vsako leto se je vse začelo z malo zadržanim jutrom, ko prideš na izhodiščno točko in te gleda kopica novih obrazov. Malo strahu, malo treme, malo tistega občutka, ko te skeli v zatilju od pričakovanja - bo težko, bomo zelo hitri, kaj pa, če se kje spotaknem, … Ampak smo si nato prijateljsko podali roke, izmenjali pogled, nasmešek in kar nekaj začetnih besed, nato pa se skupno odpravili proti najvišji točki spoznavne ture.

Po-zimsko okolje se ni ravno bohotilo, saj se narava šele prebuja, smo pa na račun tega mestoma imeli prečudovite razglede na Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke, pa tudi okoliški kuclji so se pokazali v svoji jutranji slavi, ko jih je božalo sonce. Ni pa božalo samo terena, temveč tudi naše obraze in telesa. Nad nizkimi temperaturami se ni ravno bilo za pritožiti, malo tudi na račun napora. Ko smo le dosopihali na “višek” naše ture, se nam je v daljavi tudi že pokazal naš končni, štirinajsti cilj, katerega naslov je vključen v ime programa. Vsekakor zadovoljivo.

Kavico in debato kasneje opravimo še obvezno slikanje, nato pa že sledi brušenje kolen in trening sestopov.

Na koncu pa se lepo pozdravimo in v pričakovanju naslednje ture, ter z obilico napotkov odrinemo proti domačim krajem. Pozdravljene nove udeleženke in udeleženec, dobrodošli v programu Letos na Triglav 2023; skupaj bomo delili lepe, pa tudi težke trenutke, predvsem pa dobro voljo in ljubezen do domače narave. Pa do na slednjič, in seveda, kot se spodobi po besedah naše Neže: “Z GORO NAPREJ!”

Nazaj na seznam