Blog
Letos na Triglav

Sv. Jošt nad Kranjem (LNT 2021)

  • Objavljeno: 20. mar 2021 ob 19:01

Napočil je dan, ko smo končno začeli s programom »Letos na Triglav 2021«. Po vsem tem času omejitev gibanja in prepovedi zbiranja smo letos res vsi že nestrpno pričakovali ta dan, kar se je poznalo že pri samih prijavah. Prijave, za deset prostih mest, smo odprli v ponedeljek ob 10. uri dopoldne, dve minuti čez deseto, je bilo že 8 prijav, ob 10.21 pa so bila vsa mesta zapolnjena.


Na izhodišču

Danes smo se vsi zbrali na spodnjem parkirišču pod sv. Joštom nad Kranjem, ki je že naš tradicionalen prvi cilj v programu. Na izhodišče so prišli prav vsi prijavljeni, kar je prvič, odkar obstaja program. To je bil tudi dober pokazatelj, da so letos zapolnili mesta res samo takšni, ki si resnično želijo celotno izkušnjo, ki jo program ponuja, ki pa je mnogo več, kot le stati na vrhu Triglava.


Pot prijateljev Jošta

Po opravljenih formalnostih in podelitvi majic udeležencem, smo veselo krenili na pot prijateljev Jošta. O posebnostih same poti ni kaj dosti napisati, razen tega, da je bil spodnji del še lepo pomrznjen, s tem smo se izognili blatu. Po petnajstih minutah hoje smo se ogreli, zato smo naredili krajši postanek, da smo odvrgli odvečne sloje oblačil, ter nadaljevali proti »krokodilu«.


Pri krokodilu

Pri »krokodilu« smo naredili še en krajši postanek, da smo zadihali, predno se pot postavi bolj pokonci. Izbrali smo pot mimo klopce, ki nam je nudila kar lepe razglede. Od tu dalje pa smo šli mimo Taborniškega doma, takoj desno in po strmi bližnjici do vrha.


Klopca z razgledom

Pot do vrha je, vsaj meni, minila, kot bi mignil, ker je bilo vzdušje prešerno in smo celo pot klepetali, kot da bi se poznali že dolgo časa. To spet potrjuje dejstvo, da hribi odlično vplivajo na ljudi, ker pustimo svojo »prtljago« v avtomobilu, ter se na poti sprostimo in uživamo.


Na vrhu, pri cerkvi sv.Jošta

Na vrhu smo si privoščili tople napitke in tudi kak posladek za nagrado iz Doma na Joštu, sledilo je še obvezno slikanje in nato sestop. Za sestop smo izbrali malo drugačne odseke poti, da je bilo bolj zanimivo. Kaj kmalu smo se že znašli pri avtomobilih, si zadovoljni čestitali in poslovili z besedami, da se zopet kmalu vidimo.

Občutek imam, da je letošnja ekipa res čudovita in da bomo skupaj res uživali, ker je bilo že na prvem dogodku toliko sproščenosti in dobrega vzdušja. Držim pesti, da nam letos uspe izvesti celoten program, da nam ne prekrižajo načrtov kakšni ukrepi.

Nazaj na seznam