Blog
Letos na Triglav

Četrta sezona LNT - na Jošta, se spoznat

  • Objavljeno: 19. mar 2022 ob 17:13

Zimskega premora je konec in ponovno smo z vami, tokrat že v četrti iteraciji, program Letos na Triglav. Kdor še ni slišal ali prebral, naše poslanstvo je postopna psihološka in telesna priprava naših udeleženk in udeležencev na vzpon na Očaka, ki je tako zaključni cilj in motivacija za razvoj naših varovank in varovancev tekom programa. Praktično ponovljen opis te situacije že od samega začetka pa je: “Iz kavča na Triglav!”

Kot vedno tudi letos začenjamo z lahko turo, na “Jošta”, da se spoznamo, ter da na prvi turi ne izčrpamo, hkrati pa preverimo “lastnosti” tokratne skupine. Na žalost se je dogodka udeležila le polovica vseh, ki so se uspeli prijaviti, a nič zato, bodo sami malo pretegnili noge do naslednje ture, današnja skupina pa si bo na račun tega hitreje in bolje zapomnila imena novih obrazov, hkrati pa je pridobila strateško prednost pri nabiranju nožnih mišic.

Ker je izhodišče te ture bogato obljudeno, smo imeli srečo s parkirišči, saj je bilo teh ob zboru še dovolj. Hitro smo pognali v hrib, saj temperature niso bile tako prijazne, da bi ravno v kratkih rokavih čakal na Godota, vsekakor pa smo se tudi kaj hitro osvobodili vrhnjih slojev, saj nas je neravnina pod nogami dodobra razgrela.

Skozi dinamično zastavljeno pot smo tako imeli organizatorji možnost malo bolj spoznati tokratne pristopnike. Malo se pozna, da smo tudi mi nabrali kakšno izkušnjo ali dve, zaradi česar se je skupina obnašala veselo in zagreto, mi pa smo streljali z informacijami, kakšno modrostjo, pa tudi z anekdoto ali dvema iz prejšnjih podvigov. Ni bilo videti kislih obrazov, ravno nasprotno, udeleženke in udeleženec tokratne ture so imeli na obrazih zadovoljne nasmeške, še najbolj, ko smo se po osvojenem vrhu skupno usedli in poklepetali.

Seveda ni manjkalo govora o vseh naših prihajajočih dogodivščinah. Ob zajemanju finalnega posnetka smo tako že gledali proti našim prihajajočim ciljem, ki so se nam sramežljivo skrivali za oblaki. Nič zato, gremo tako ali tako tja in si jih ogledamo tudi od blizu.

Pot v dolino pa smo izvedli v duhu priprav na spuste pri daljših turah - za vsemi se je dobesedno kadilo, tako so pospešili v dolino. No ja, mogoče je kanček k temu prililo tudi dejstvo, da smo trenutno v sušnem obdobju. Vsekakor pa zgleda obetavno! Hvala vsem tokratnim pristopnikom za prijetno sobotno dopoldne, pa do naslednje ture, ki nas čaka na začetku aprila. Aja, da ne pozabim, ne pozabit’ na domačo nalogo. ;)

Z goró naprej!

Nazaj na seznam