Blog
Letos na Triglav

Na domačo Dobrčo

  • Objavljeno: 01. maj 2022 ob 10:37

Program Letos na Triglav počasi, ampak vztrajno, napreduje. Tokrat nas je korak ponesel na "našo domačo" Dobrčo, kjer smo lovili sončne žarke in nabirali kondicijo. Za nameček pa so nas toplo sprejeli tudi v Koči na Dobrči, kjer je Kranjski gams že domač.

Ture se tako podaljšujejo, vreme pa se nam nasmiha z vedno večjo količino sončnih žarkov. Za razliko od prejšnjih tur v programu LNT je tura na Dobrčo ena tistih, ki jo z veseljem ponavljajo, saj smo kočo pod vrhom že kmalu po nastanku društva za “svojo” vzeli Kranjski gamsi.

Udeleženke in udeleženec programa so tokrat že pokazali pravo vztrajnost. Vzpon na Dobrčo odpira prehod v ture, ki trajajo malo dlje in so naporne tako fizično, kot tudi psihično.

Spoznavanje drugačnih vremenskih razmer je del našega programa. V tokratnem primeru smo že rekli tudi kakšno na temo zaščite proti soncu, saj bo ta v prihodnje (pa naj drži beseda) naš stalni spremljevalec. Vrh smo seveda uspešno dosegli prav vsi, najbolj vztrajni pa smo jo popihali še na sosednji Šentanski vrh.


Seveda brez obiska koče in uživanja v dobrotah ni šlo. Nato pa v dolino, pa do naslednje ture. Dodatne pohvale na tem mestu prav za vse udeleženke in udeležence. Nadaljevali smo s treningom za hitre spuste in prav vsi so se pri tem odrezali zelo dobro. Le tako naprej!

Pa seveda za konec še gibanica. :) "Z goro naprej!"

Nazaj na seznam