Blog
Letos na Triglav

Polovica programa je za nami

  • Objavljeno: 11. jun 2023 ob 07:05

Pa smo na polovici naših dogodivščin. Stol je sedma tura v našem naboru priprav na obisk Triglava. Pa ne samo da smo vedno bližje koncu programa, po vrh vsega nam do končnega cilja s to turo manjka samo še približno 250 metrov višinske razlike, da se izenačimo z našo zaključno turo.

Kot vedno smo tudi tokrat začeli precej zgodaj. No, za nekatere so to seveda že »pozne« ure, ampak se mi zdi da je 6:00 zjutraj za naše udeležence in udeleženke vseeno sprememba od običajnega dneva. Vsekakor ima to namen, saj smo tokrat lovili »dobro« vreme, pa seveda klasično tudi bolj »sveže« temperature. Da omenim – po poti smo srečali planince, ki so se vračali v dolino, po njihovem pričanju pa so začeli že ob 2. uri zjutraj – klasični lučkarji, katerim želimo seveda varen korak še naprej.

Nestanovitna vremenska napoved zadnjih dni nam je naprtila nekaj negotovosti, zaradi česar smo bili seveda pripravljeni tudi obrniti, v primeru, da se situacija izkaže za neprimerno za pristop. A se nam je zgleda nasmehnila sreča, saj po poti tako do vrha, kot tudi v dolino nismo občutili tudi kapljice dežja na licu (za razliko od potnih, ki jih je bilo zaradi visoke zračne vlage brez konca :D ).

Na vrhu smo srečali še prijazna planinca, s katerima smo se kasneje izmenjevali po porti navzdol in pokramljali med zadnjim premorom pri Valvazorjevi koči. Hvala vama za dobro družbo in pripoved o mladenki, kateri so po poti postavili obeleženje.

Da ne dolgovezimo preveč, uspešen vzpon na Stol tako nakazuje, da naše udeleženke in udeleženci lepo napredujejo. Hvala vam za to prijetno sobotno druženje in skupinsko napenjanje mišic. Dobro vam gre in le tako naprej!

Pa do naslednje ture, takrat že na Begunjščico.

Nazaj na seznam