Blog
Letos na Triglav

Zaključna LNT 2022 na Triglav

  • Objavljeno: 14. sep 2022 ob 14:26

Pa smo uspeli. Še en zaključen krog programa Letos na Triglav in s tem, kot že ime programa pove, obisk našega Očaka. Četrta izvedba programa je našim udeleženkam in udeležencem, pa tudi nam kot izvajalcem, pustila kar lepo bero izkušenj, občutkov in doživetij. Seveda smo imeli tudi nekaj manj lepih trenutkov, ko nam je ponagajalo vreme, zdravje in druge okoliščine, ampak smo vseeno tudi tokrat uspeli in na vrh Triglava varno pripeljali dve novopristopnici, enega novopristopnika in udeleženko, ki je po dobri beri let ponovno želela obiskati vrh Slovenije.

Klasično, kakopak, v temi smo se zgodaj zjutraj odpravili na našo pot. O poti ne bom na dolgo in široko, saj si jo lahko sami pogledate na znanih portalih, začenši iz Krme smo takoj krenili proti Kredarici, nato na Triglav, po poti nazaj pa preko koče Planika, Konjskega sedla in nazaj v dolino Krme. Kar je bilo na tokratni turi presenetljivo je bilo predvsem vreme. Po kar nekaj turah, kjer nam je to ponagajalo, smo zgleda nabrali dovolj »pik«, da smo imeli tokrat dobesedno idealne pogoje. Sonce, nebo skoraj brez oblakov in občasen veter, ki nas je sem in tja malo premrazil, na splošno pa predvsem pomagal pri prenašanju pozno-poletnega sonca.

V iskanju zadnje priložnosti za obisk Triglava, preden se vreme postavi na glavo, smo po poti srečali kar nekaj planincev, ki so z nami delili željo po osvajanju vrha. Tako se ovinkarjenju in čakanju pri vzponu preko Malega Triglava na Triglav seveda nismo uspeli izogniti, a naše udeleženke in udeleženec so se dobro odrezali in situacije, ki so bile malo manj lagodne izpeljali s pohvalo.

Žal do vrha tokrat ni prišla cela skupina, ki je načrtovala tokratni vzpon. Nekaj zdravstvenih težav nas je na koncu zdesetkalo iz šest prvotno prijavljenih na le štiri. Bo še priložnost, saj gore nimajo nog. Vsekakor pa pohvale prav vsem, ki so bili del letošnje skupine. Tako tisti, ki so uspeli doseči Očaka, kot tudi tisti, ki so dosegli kakšen cilj manj, so vsakič znova izkazali vztrajnost, srčnost in seveda tudi mišice, ter tako sebi, pa tudi drugim dokazali da zmorejo. Hvala prav vsem za vaše sodelovanje, besede in misli. Hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri izvedbi programa. Bojan, Andrej P., Andrej G., Eva, Klemen in Primož, hvala za vaš čas in zavzetost; vsaka vaša minuta je bila vredna zlata. In ne nazadnje hvala tudi vam, bralcem in gledalcem, ki ste spremljali letošnje podvige programa LNT 2022. Vsem skupaj en lep pozdrav, za tiste, ki pa bi se nam radi pridružili naslednje leto, pa le oči na peclje, da ne zamudite prijave za naslednjo sezono.

Do takrat pa, z goro naprej!

Nazaj na seznam