Blog
Letos na Triglav

Dan kot naročen

  • Objavljeno: 16. apr 2022 ob 18:21

Ko se je sonce ravno dobro zbudilo, smo se, tokrat v polni zasedbi, zbrali na parkirišču pri šoli v Podljubelju, ker pred nami je bil že tretji dogodek v programu LNT 2022. Ker vsi udeleženci lepo napredujejo, danes ne bi izgubljal besed o tem, ampak se bom raje posvetil opisu lepega dne.

Polni elana smo se hitro opremili in krenili na pot. Ob lahkotni hoji proti sedlu Kal smo pogledovali proti nebu, ali se bo naše naročilo sončka udejanjilo, ali ne. Pri lovski opazovalnici na Kalu smo si vzeli čas za kratek postanek v gosti megli, nato pa pot nadaljevali kar po makadamski cesti proti kapelici.

Ker smo pridobili že kar nekaj višinskih metrov, se je med hojo po cesti sonček že sramežljivo kazal, kar nam je vlilo optimizma, da nas čaka čudovit dan, točno tako, kot smo naročili.

Pri kapelici smo si malo oddahnili in naužili sončnih žarkov ob dobri potici. Nato smo nadaljevali s kratkim vzponom proti Kofcam. Malo pod planšarijo smo zavili desno in ob ležerni hoji in klepetu nadaljevali proti našemu cilju. Med potjo nam je vreme pričaralo zares čudovite kulise, zato je hoja mimo planine Ilovica do našega cilja minila res hitro.

Na vrhu zadnjega klanca se nam je odprl pogled na Taborniški dom Šija, kjer nas je zunaj že pričakoval oskrbnik Miha ter nas ob prihodu vse lepo pozdravil.

Željni kave in čaja smo prvo poskrbeli za naročilo le teh, nato pa se preoblekli in malo posedeli na (naročenem) sončku. Med martinčkanjem smo naročili tudi vsak svoje kosilo in nestrpno pričakovali, kdaj bo pripravljeno. Kdor že pozna dobrote iz Taborniškega doma Šija ve, o čem govorim. Jaz osebno, težko izpustim gratinirane ajdove štruklje s slanino, komur pa bolj tekne sladka varianta, pa tukaj tudi ne more zgrešiti.

Dobrote so izpolnile pričakovanja, zato so za nami ostali le prazni krožniki, z izjemo kakšnega, ker je bila pač porcija prevelika. Po kratkem druženju ob topli peči je bilo nato s polnimi želodčki kar težko začeti naš sestop v dolino, a kar se mora se mora, zato smo se opremili in odrinili na pot. Za sestop smo izbrali malo drugačno pot, ki je minila kar hitro.

Predno smo se poslovili, smo se vsi strinjali, da je za nami čudovit dan, preživet v dobri družbi in odlični hrani, komaj pa že čakamo na našo naslednjo skupno pustolovščino.

Nazaj na seznam