Blog
Letos na Triglav

Navkreber na Grintovec

  • Objavljeno: 25. jul 2021 ob 18:17

Program Letos na Triglav je udeležence in udeleženke tokrat popeljal na vrh Grintovca, najvišjega vrha Kamniško-Savinjskih Alp. Pregovorno gora, ki je ne osvoji prav vsak, je tako postala eden od temeljev priprave na obisk Očaka, ki se nam neizbežno bliža.

Ob jutranjem sestanku se je tokrat naštela celotna skupina prijavljenih, ki so ob soju lučk zagrizli v temno pot. Najprej čez gozdnat teren, nato po skalah in pesku, pa tudi med nizkim rastjem smo hitro prečkali lahek del poti vse do Zoisove koče na Kokrškem sedlu. Krajši postanek pri koči je nato odprl drugo etapo dogodka, zahtevnejši vzpon po »grintavem« terenu vse do vrha.

Vijuganje po nestabilni podlagi je zahtevalo svoj delež energije, a se nihče ni vdal. Zmeren tempo in previdnost sta nas tako privedla do samega vrha Grintovca in tudi eden od udeležencev in udeleženk se ni vdal preden ni od blizu pogledal plošče na cilju. Široki nasmeški tekom poti in na vrhu pa pričajo tudi o dobri volji in dobri družbi, ki sta seveda glavni sestavini naših podvigov.

Tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Močnim sončnim žarkom se je tekom poti pridružil veter in nam omogočil, da smo napredovali zalo udobno, kljub predvideni pripeki in visokim temperaturam. Sicer je veter na vrh potisnil tudi nekaj oblakov, a kanček sreče nam je omogočil tudi zajemanje lepih spominov v fotografski obliki.

Zadovoljni, a utrujeni obrazi ob zaključku dogodka potrjujejo, da se naše udeleženke in udeleženci razvijajo in nadgrajujejo z dobrim in konstantnim tempom. Pohvale prav vsem, saj dosežen cilj ni »mačji kašelj«. Posebna zahvala pa gre »Ta gajstnim«; trojici Sandri, Lovrotu in Matjažu, ki so nam tokrat pomagali izpeljati dogodek, ter so s svojo duhovitostjo in zgodbami dobro nadgradili dogajanje. Hvala!!!

Pa do naslednjič, z goro naprej!!

 

Nazaj na seznam