Blog
Letos na Triglav

Vtisi programa LNT 2022

  • Objavljeno: 25. sep 2022 ob 09:31

Predjubilejno in pokoronsko četrto izvedbo programa Letos na Triglav, letnik 2022, smo zagnali s polno paro in z dobro premešano skupino, z zdaj že klasičnim ciljem mentalne in psihološke priprave, da s trinajstimi dogodki naberemo vse potrebno - moč, izkušnje in prijatelje - da stopimo na koncu programa na vrh našega Očaka. Kdo bi si mislil, da bo letošnje leto tako turbulentno.

Da ne dolgovezim o statistikah, kot je recimo 14 dogodkov, vsi izpeljani, ... Raje poglejmo kako je zares bilo letos. Že na začetku programa smo doživeli snežno pravljico, sledile so zdravstvene težave, nestanovitno vreme, nesreča glavne gonilne sile Bojana, še nekaj zdravstvenih težav, nato smo premagovali strahove, potem pa so se zdravstvene težave ponovile, vreme nam je še vedno sem in tja ponagajalo, ampak vdali se nismo! Kljub vsem tegobam in težavam so na vrh očaka stopile tri udeleženke, en udeleženec, pa na presenečenje vseh, tudi glavna gonilna sila programa Bojan. Trije od štirih slednjikov so bili na vrhu Očaka celo prvič, vsi po vrsti pa z veliko bero izkušenj, ki so jih nabrali preko vseh dogodkov.

Ne glede ne to, da so tokrat na koncu ostali samo štirje prijatelji, ki so skupno zakorakali z nami na vrh Triglava, sem ponosen na vsakogar, ki je bil del letošnje "bande", tudi če niso brusili podplatov prav do konca. Prav vsi so bili srčni in vztrajni do zadnje minute, kolikor je le šlo. Hkrati pa sem počaščen, da sem lahko kot "nadomestni vodja" pomagal vsem, da so vsaj malo bolj spoznali planinstvo, pa na koncu tudi sebe in nove prijatelje – tiste, ki so uspeli potipati Aljažev stolp, pa tudi tiste, ki so nam sledili in nas vzpodbujali do konca programa, pa čeprav samo preko zaslona.

Kot vedno vabljeni tudi k udeležbi naslednje leto, za izkušnje, za cilj, predvsem pa za družbo, saj je le ta bila, kot zdaj že vsa prejšnja leta, vrhunska, ampak na svoj, edinstven način. Pa seveda hvala vsem, "bandi", ki nas je prenašala, pa tudi društvenim kolegom, obema Andrejema, Bojanu in Klemnu , društveni kolegici Evi in zunanjemu pomagaču Primožu, ki so z mano poskrbeli za varen korak naših varovancev.

Gašper K.


Hvaležna najprej sebi, da sem si upala vam pridružit, hvaležna za vsa nova znanja, za vsak osvojen cilj in za nove prijatelje. Če je bil na začetku moj cilj Triglav, sčasoma ni bil več; zame je bil program postopna nadgradnja dela od cilja do cilja, ko sem potem lahko začela res uživati v gorah, sploh nad 2000 m. Ogromno pridobljenega znanja, sploh s področja varnosti, vsekakor dobrodošlo.

Če izpostavim en cilj: Velika Koroška baba s preplezano Rudijevo vertikalo je bila meni presežek vse sezone in totalna uživancija. Hvala ekipi in sotrpinom in pozdrave do naših naslednjih skupnih pohodov.

Katja G.


Končno mi je uspelo! Po dveh letih poskusov, sem le bila pravočasna in se uspešno prijavila na LNT. Že takoj na prvi turi sem videla, da sem se odločila pravilno. Sproščeno in pozitivno naravnano vzdušje je vladalo od prvega do zadnjega osvojenega vrha.

Gašper, Bojan, Andrej in ostali so nam pomagali, da smo postopoma pridobivali občutek za poti vseh vrst, dolžin in višin, varno osvajali cilje in se veliko novega naučili. Super je bilo. Hvala Kranjski gamsi!

Katja Š.


Zaradi poškodbe sem se udeležila le štirih pohodov, pa vseeno lahko povem, da sem se takrat imela super! Projekt Na Triglav je odličen za začetnike, saj se prilagodi zmožnostim posameznika.

Od vodnikov se res ogromno naučiš, ob vsem pa ne manjka niti smeha, dobre volje, čudovitih razgledov in seveda okusne hrane, ki na svežem gorskem zraku še posebej dobro dene. Je lepa priložnost za nova hribovska poznanstva iz različnih vetrov in predvsem potrditev, da zmoremo vse, kar si zadamo. Končni cilj je Triglav, pa vendar celoten projekt da veliko, veliko več.

Alenka B.


Vrhunska organizacija, vrhunska družba, vrhunska izkušnja.

Matjaž B.


V program LNT sva se priključila z željo po pridobivanju novega znanja o hribih/gorah in obiskovanju le-teh ter večji kondiciji in moči. S tem programom nisva pridobila samo tega, spoznala sva ljudi, ki delo vodnika opravljajo s srcem in želijo, da vsak član vzljubi hribe/gore kot jih ljubijo sami.

Kljub temu, da programa nisva uspela zaključiti v celoti, motivacije za hojo nisva izgubila in upava, da se bova lahko še kdaj prijavila in opravila program v celoti. Hvala vam za vse nasvete, spodbude in motivacijo!

Nika in Jan


Oboževala sem snežno Potoško goro, čeprav nisem ljubitelj snega. S stopnjevanjem težavnosti smo na prijazen način nabrali kondicije, da smo bili kos tudi Triglavu. Vodenje je bilo top, vedno so se nam prilagodili, počutju, zdravstvenim težavam in potrebam po pavzah. Vedno polni nasvetov in informacij so nas izobraževali, da lahko znanje predajamo naprej prijateljem na potepih v hribih. Super izkušnja in podvig!

Anita K.

Nazaj na seznam