Blog
Letos na Triglav

Vreme je vzdražalo, drugi cilj dosežen po planu

  • Objavljeno: 06. apr 2019 ob 18:17

Že vse od prvega cilja je kazalo, da bo danes padal dež in bo treba prestaviti pohod na drugi datum ampak, ker smo se odločili, da ne bomo prestavili, smo naročili vreme vsaj brez dežja, naročiti sonce je pa preveč zahtevna naloga ;)

Tako je bilo danes vreme takšno, kot smo ga naročili, brez dežja.
Zbrali smo se na dogovorjenem zbirnem mestu in namesto s štirimi avti, prišli na izhodišče z dvema. Na izhodišču sta nas pričakala še dva nova člana programa, kar nas je lepo presenetilo, ker sta super družba in sta se lepo vklopila v našo ekipo.

Ko smo se spoznali in opremili, smo pogumno štartali v meglen gozd. Pot je bila zaradi dežja, ki je padal še prejšnji dan, blatna in korenine ter skale so drsele tako, da je bila potrebna pazljivost, da kdo ne pristane tam, kjer si ne želi. Pot je sicer kar prijetna, vodi skozi gozd in malo po makadamski cesti. Zgrešiti cilja, se skoraj ne da, ker je le toliko obljuden cilj, da so poti povsod.

Megla nas je spremljala praktično vso pot do samega vrha, ko smo stopili do planinske koče, se je pa, kot smo napovedali ob štartu, zaradi naše dobre volje, v trenutku razkadila in se nam je ponudil razgled po Gorenjski, vse do Ljubljane.

Na cilju smo si privoščili toplo pijačo iz planinske koče (kava,čaj) ter mesne dobrote (večina) naše "hišne mesarije". Pred odhodom nas je prijazna oskrbnica "počastila" še z domačimi zvarki, tako s sladkimi, kot grenkimi ;)

Za zaključek lahko povem, da mi je z vsakim ciljem bolj jasno, da smo se našli super ljudje, ki imamo skupno veselje do gora in druženja z dobrimi ljudmi.

Se vidimo čez 14 dni. Komaj čakam.

Nazaj na seznam