Blog
Letos na Triglav

Obljuden in obovčen - Storžič

  • Objavljeno: 09. jul 2023 ob 10:40

Življenje ti včasih podari tudi tak dan, ko so noge malo težje, misli ne stečejo, volja pa je vstala z levo nogo, ali pa mogoče sploh ne. Pride tako, ampak nič zato, se potrudiš in na koncu zadovoljno lahko rečeš, da si dobro opravil, česar si se že pač lotil. Tako je tokrat bilo kar pri večini naše skupine, vključno z mano.

Ne da bi se pritoževali, ampak tak dan vseeno predstavlja priložnost, da rečemo bobu bob. Vsi vemo, da je zgodnje vstajanje del planinarjenja, tako da lahko uspešno potrdimo, malo z zehanjem, pa tudi s kakšno pripombo, da je 5. ura zjutraj sem in tja vseeno malo napornejša, kot je človek pričakoval. Tako smo odrinili proti tokratnemu cilju, vrhu Storžiča.

Smuknemo mimo Svetega Lovrenca in že se začne prava dogodivščina. Klanca tokrat ni manjkalo. Poplezavanje je bilo del same izkušnje, tako da smo že na poti navzgor poleg naporov premagovali strahove. Kakšno boleče koleno se je tudi pokazalo, pa kaka težava s prebavo, pa malo neprespanosti, … No, da ne bomo naštevali samo »uteži«, lahko vsaj vreme pohvalimo, ki nam je bilo spet naklonjeno. Letošnja skupina ima nekakšno zlato žilico za vremensko napoved, saj nam do sedaj ni prav nič ponagajalo, odkar vihramo zrak na dvatisočakih.

Kakor koli obrneš, na vrh nam je uspelo priti (tudi mimo nerodno namontirane gruče ovc, ki so se odločile, da pa planinska pot ta dan ne bo odprta). Na vrhu smo si odpočili in se po drobirju odpravili nazaj v dolino preko Kališča. Ponovno premagovanje strahov – potrjeno. Pa kaplje pota na vseh čelih tudi. Tako da smo začeli kljukati tudi izkušnjo pripeke, hkrati pa so se nabrale zelo potrebne izkušnje v zvezi s količino potrebne vode v malo bolj sončnih razmerah.

Naj pohvalim prav vse v skupini za vztrajnost in odločnost. Pa tudi za potrpljenje, saj takšen dan, ko smo se uskladili bolj proti negativnemu spektru počutja lahko predstavlja veliko bero za živce. No, vsekakor je lepo, če se to kje pozna, zato še enkrat čestitke – vsak korak narejen, ni izgubljen, ampak je osnova za vašo rast. 😊 Pa srečno, naslednja pa že na Grintovec.

Nazaj na seznam