Blog
Letos na Triglav

No pa dajmo, "na Jošta" pojdimo

  • Objavljeno: 24. mar 2024 ob 11:58

Pa smo ponovno tu. Kot vsako leto poprej naš program začenjamo s turo “na Jošta”. Spoznavanje je kot vedno del te ture; bi si sicer želeli, da bi bilo še bolj obširno, saj se je nabralo le nekaj udeleženk letošnjega programa, ampak nič zato, smo se imeli vseeno fino.

Zjutraj nas je tudi presenetila gneča na izhodišču - lokalna skupnost je namreč organizirala čistilno akcijo, tako da je bilo kar nekaj ljudi, ki niso bili del naše skupine. Vsekakor pohvalno in hvala vsem, ki skrbijo za okolje!

Namen te ture je bil predati osnovne informacije in zahteve za program. Udeleženke so tako pozorno poslušale napotke in navodila, ki jih žal ni malo. A ni bilo videti neke preobremenitve z informacijami - obrazi so bili polni pričakovanj, vprašanj pa ni niti bilo veliko, saj smo z izkušnjami iz predhodnih let vodniki vedeli pokriti večino “kočljivih” tem.

Tempo je bil tako proti vrhu, kot tudi v dolino zadovoljiv. Teren je bil mestoma spolzek, tako da smo sem in tja morali postopiti toliko bolj previdno, na splošno pa je bila pot do ra, vreme pa nam je tudi nekako služilo - oblačno, kar toplo, na vrhu pa malo bolj vetrovno.

Kaj več pa tokrat v poročilu ne bo, saj ni bilo nekih presenečenj, ki bi bila omembe vredna. Dekleta so se odrezala in pokazala, da bo vsaj za enkrat zagotovo šlo, tako da ževeselo pričakujemo naslednjo turo, čez slaba dva tedna.

Tu pa še posebna zahvala Andreju, Andreju in Marijeti za pomoč pri vodenju in organizaciji dogodka, ter fotografiranje, da lahko kaj tudi pogledamo. Hvala!!

Z goro naprej!

 

Nazaj na seznam