Blog
Letos na Triglav

(Vedno lepa) Dobrča

  • Objavljeno: 31. maj 2020 ob 16:56

Včeraj, v soboto 30.5.2020, nas je v programu čakal naš drugi dogodek, in sicer obisk Dobrče. Na izhodišču, ki je bilo parkirišče v Brezjah pri Tržiču, se nas je zbralo kar lepo število (19). Pred odhodom smo vsi dobili tudi prelepe nove majice, s katerimi bomo prepoznavni na vseh poteh, ki nas še čakajo letos. Za majice je letos poskrbelo podjetje, ki izdeluje vrhunsko pohodno obutev, Alpina.

Ko smo se opremili, smo odšli proti poti po robu. Po desetminutni hoji smo se ogreli, zato smo naredili kratek postanek, da smo odvrgli nepotrebna oblačila.

Večji postanek smo naredili na razgledni točki Vaško, kjer je vedno lep pogled v dolino. Ko smo se okrepčali in nadihali, smo odšli naprej. Ker je bil to že naš drugi dogodek letos, so se tudi vsi sodelujoči že malce sprostili tako, da je bilo vzdušje z vsakim višinskim metrom bolj sproščeno in prešerno.

Ob klepetu in hoji smo kar hitro dosegli vzletišče za jadralne padalce. Po kratkem uživanju v razgledu smo se kar hitro odpravili naprej, do makadamske ceste in nato zavili desno proti vrhu Dobrče.

Lepa pot, ki vodi proti vrhu, mimo neštetih viharnikov, je minila kot bi mignil tako, da smo bili hitro na vrhu. Za celotno pot smo potrebovali 2 uri in 15 minut, kar je za našo skupino zelo dobro, zato smo bili nagrajeni z lepimi razgledi, ker za čuda je bilo vreme veliko lepše, kot je bila napoved. Na vrhu smo si vzeli malo več časa, za uživanje na soncu, malico in slikanje. Nekateri so obiskali še bližnji Šentanski vrh.

Po skupinskem slikanju smo odšli proti koči na Dobrči, da si privoščimo še zasluženo kavo in res odlične štruklje. Kava in štruklji so bili kot vedno, res dobri, zato bi bil greh ne obiskati koče na Dobrči. Ko smo se podprli, naklepetali in spočili, nas je čakal še sestop.

Po uri in pol hoje, klepeta in smeha smo prišli do parkirišča, kjer smo se zadovoljni in prijetno utrujeni, poslovili in zaželeli, da se čim prej spet vidimo, na našem naslednjem dogodku.

Nazaj na seznam